ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΙΩΑΝΝΗ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Γέροντας Πορφύριος

Πήγαινε κάτω

Γέροντας Πορφύριος Empty Γέροντας Πορφύριος

Δημοσίευση από raimon Τρι Απρ 09, 2013 9:07 pm

vas019 έγραψε:O Γέροντας Πορφύριος για τον Αντίχριστο και το 666

Γέροντας Πορφύριος Gerondasporfurios16

ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΣ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ..

Μερικοι ομως βασιζόσαστε πολυ..
.....
Μια μέρα τον ρώτησα στο κελί του:

“Γέροντα, πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το 666, για την έλευση του αντιχρίστου, που πλησιάζει -μερικά μάλιστα ισχυρίζονται ότι ήδη ήλθε, για το ηλεκτρονικό χάραγμα του δεξιού χεριού ή του μετώπου, για τη σύγκρουση Χριστού και αντίχριστου και τη συντριβή του τελευταίου, για τη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου. Εσείς τι λέτε γι’ αυτά;”.

Ο Γέροντας απάντησε:

“Τι να πω; Εγώ δεν λέω ότι είδα την Παναγία, ότι θα γίνει πόλεμος και άλλα τέτοια. Ξέρω ότι θα έρθει ο αντίχριστος, ότι θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου, αλλά πότε δεν ξέρω. Αύριο; μετά χίλια χρόνια; δεν ξέρω. Όμως δεν ανησυχώ γι’ αυτό. Διότι ξέρω ότι η ώρα του θανάτου είναι για τον καθένα η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου. Και η ώρα αυτή είναι πολύ κοντά”. [Γ 290π.]

http://www.oodegr.com/oode/pateres1/por ... stos_1.htm
raimon
raimon

Αριθμός μηνυμάτων : 9043
Ημερομηνία εγγραφής : 08/03/2013

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γέροντας Πορφύριος Empty Απ: Γέροντας Πορφύριος

Δημοσίευση από raimon Τρι Απρ 09, 2013 9:08 pm

vas019 έγραψε:ο γέροντας Πορφύριος έλεγε: «Η εποχή µας είναι σαν την
εποχή του Χριστού. Και τότε ο κόσμος είχε φθάσει σε µια αθλία κατάσταση. Ο Θεός όμως, µάς λυπήθηκε. Και τώρα δεν πρέπει ν’ απελπιζόμαστε. Βλέπω μέσα από τη συμφορά να εμφανίζεται κάποιος πολύ σπουδαίος άνθρωπος του Θεού, ο οποίος θα συνεγείρει και θα ενώσει τον κόσμο προς το καλό>>

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ" ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΝΑΛΑΜΠΙΣΤΩΝ..
Φυσικα πουθενα δεν αναφερεται η λεξη αναλαμπή , διαδοση ευαγγελιου και υλιστικο καλο η νικη μεσα απο αιματηρο πολεμο...
Επισης καλιστα η συμφορα μπορει να ειναι ο ερχομος του αντι και ο σπουδαιος ανθρωπος του Θεου που θα ενωσει τον κοσμο στο καλο, να ειναι ενας απο τους δυο προφητες, οπου θα δωσει μεγαλη αγωνιστικη βοηθεια στους πιστους στον καλο αγωνα για να κερδισουν την υπεροχη αιωνιοτητα στην αγκαλια Του.
raimon
raimon

Δημοσίευση από raimon Τρι Απρ 09, 2013 9:09 pm

Γιώργος έγραψε:Bασίλη,θα μπορούσε να ήταν και αυτό,αν δεν υπήρχε ΣΥΝΑΦΕΙΑ προφητειών που μιλάνε για την αναλαμπή και τον άνθρωπο του Θεού,βασιλέα Ιωάννη.....
raimon
raimon

jm_ac_2018 έγραψε:
Γιώργος έγραψε:Bασίλη,θα μπορούσε να ήταν και αυτό,αν δεν υπήρχε ΣΥΝΑΦΕΙΑ προφητειών που μιλάνε για την αναλαμπή και τον άνθρωπο του Θεού,βασιλέα Ιωάννη.....

μονον που η "ΣΥΝΑΦΕΙΑ" που αναφέρεις ειναι ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ αγαπητε φιλε Γιωργο...
Αν πράγματι υπήρχε συνάφεια προφητειών και γραφων-Πατερων δεν θα έπρεπε να υπήρχε στο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ και στην ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ κατι σχετικο με τον ανθρωπο του Θεου και την πολυετη ΑΝΑΛΑΜΠΗ της Ορθοδοξιας??
Για απαντησε μας εδω...
raimon
raimon

vas019 έγραψε:

Γιωργο , ολο για συναφειες μιλας, αλλα για τις ψευτοπροφητειες που εχουμε σχολιασει στην σχετικη προφητικη ενοτητα, δεν εχεις βγαλει αχνα...

Ποιες προφητειες πρωτα απο ολα και ποια συνάφεια...?

Μαλλον ερχονται και αλλες αναλαμπιστικες προφητειες ....προς συναφειακη ????? αναλυση...
raimon
raimon

Δημοσίευση από raimon Τρι Απρ 09, 2013 9:10 pm

Γιώργος έγραψε:
jm_ac_2018 έγραψε:

μονον που η "ΣΥΝΑΦΕΙΑ" που αναφέρεις ειναι ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ αγαπητε φιλε Γιωργο...
Αν πράγματι υπήρχε συνάφεια προφητειών και γραφων-Πατερων δεν θα έπρεπε να υπήρχε στο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ και στην ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ κατι σχετικο με τον ανθρωπο του Θεου και την πολυετη ΑΝΑΛΑΜΠΗ της Ορθοδοξιας??
Για απαντησε μας εδω...

Γιάννη,
αν έχεις προσέξει,μέσα στην Αποκάλυψη,μετά τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο,όπου θα θανατωθεί το 1/3 των ανθρώπων,αμέσως μετά,παρεμβάλλονται ΟΙ 7 ΒΡΟΝΤΕΣ που ο άγγελος λέει στον Ιωάννη να μην γράψει αυτά που λένε!Αρα,μπορούμε κάλλιστα να υποθέσουμε,οτι μέσα σε αυτές τις 7 ΒΡΟΝΤΕΣ,ΠΕΡΙΚΛΕΊΕΤΑΙ Η ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ,ΟΙ 20ΧΡΟΝΕΣ ΑΛΛΕΣ ΒΑΣΙΛΕΊΕΣ,και ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ τα γεγονότα του τέλους (2 προφήτες και τα λοιπά)!
raimon
raimon

jm_ac_2018 έγραψε:
Γιώργος έγραψε:
jm_ac_2018 έγραψε:

Για απαντησε μας εδω...

Γιάννη,
αν έχεις προσέξει,μέσα στην Αποκάλυψη,μετά τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο,όπου θα θανατωθεί το 1/3 των ανθρώπων,αμέσως μετά,παρεμβάλλονται ΟΙ 7 ΒΡΟΝΤΕΣ που ο άγγελος λέει στον Ιωάννη να μην γράψει αυτά που λένε!Αρα,μπορούμε κάλλιστα να υποθέσουμε,οτι μέσα σε αυτές τις 7 ΒΡΟΝΤΕΣ,ΠΕΡΙΚΛΕΊΕΤΑΙ Η ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ,ΟΙ 20ΧΡΟΝΕΣ ΑΛΛΕΣ ΒΑΣΙΛΕΊΕΣ,και ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ τα γεγονότα του τέλους (2 προφήτες και τα λοιπά)!
ο πόλεμος που αναφέρει η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ειναι ο τελικος ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ (6ος άγγελος)...ο 3ος Παγκοσμιος Πολεμος που αναμένουμε ειναι ο 5μηνος πόλεμος που αναφέρεται ως 1η ουαι (5ος αγγελος)...
Τωρα αυτο με τις 7 ΒΡΟΝΤΕΣ που αναφέρεις καλο θα είναι να το αναλύσουμε στο "ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ" καλύτερα ωστε να δούμε και άλλες ερμηνείες..
εχω ανοίξει εδω νημα
http://apocalypsis.forumup.gr/viewtopic.php?p=5106&mforum=apocalypsis#5106

Αν υπήρχε περίπτωση Αναλαμπης της Ορθοδοξιας δεν θα αναφερόταν στο Εσχατολογικο κεφαλαιο του ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ??
raimon
raimon

vas019 έγραψε:
jm_ac_2018 έγραψε:

Για απαντησε μας εδω...

Τι να απαντησει, σαν εμπειρος μελετητης της εσχατολογιας και εαν δεν εχει χασει τα λογικα του , θα πρεπει να παραδεκτει οτι στον απολογισμο των αιωνων πο μας δινει ο Χριτος σε οραματα και αλλου, (που αραγε? ) βλεπουμε την σταθερη πορεια της ανθρωποτητας προς το χειροτερο χωρις καμια αναλαμπη η διαλειμα...ειδικα πριν τον αντιχριστο...
Αυτο που ειδε ο Κυριος , μεσω προφητιας Αγιου αλλα και μεσω ερμηνιας της Αποκαλυψης για τον δεμενο δρακοντα των χιλιων χρονων, ειναι η ενδοξη βυζαντινη περιοδος που διεδωσε τον καρπο της Θυσιας Του παγκοσμιως..

Εαν ΟΛΟΙ γινοντουσαν εστω και γαι μια ωρα χριστιανοι, αυτο θα ηταν η απολυτη επιτυχια της συζευξης μεταξυ ανθρωπινης βουλησης και της Θεικής, και οπως λεει ο αγαπητος JM, αποκλειεται να μην περιεχοταν στην γραφη η σε πατερικα συγγραματα μεγιστου βεληνεκους και επιβεβαιωμενο απο μετεπειτα Πατερες...

Τιποτα απο ολα αυτα δεν ισχυει για εναν τοσο μεγαλο ισχυρισμο...
ΑΠΛΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΝ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΝΙΚΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΡΩΜΕΝΗ ΨΥΧΗ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ..ΑΓΝΟΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΑΤΕΡΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΡΙΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΤΛ...

Με προσωπικη μου μαρτυρια, χωρις να υπεσελθω σε λεπτομεριες καταθετω τα εξης. Εχω ακουσει με τα αυτια μου ξενες δαιμονισμενες Γυναικες να λενε οτι "ο καταραμενος Ιησους ειναι εδω, ειναι εδω", κτλ και να τρεμουν. Αυτο μετα απο ορθοδοξο θυμιαμα και προσευχη σε κοινοχρηστο χωρο..

Ποιος λοιπον να βαπτιστει...Δεν καταλαβενεται οτι μερικοι ανθρωποι πλεον εχουν ομοιασει η και ξεπερασει το αρτεπτο των δαιμονων?
Δεν εχει παρομοιαστει η εποχη του τελους με κατηκητηριο δαιμονων?
Πως θα βαπτιστουν ολοι και μετα στα ιδια σωματα τοσο μαζικα και τοσο γρηγορα θα δαιμονιστουν με τεραστια αποστασια μεσα σε λιγα ετη...
Απαραδεκτα σεναρια, που ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ την ορθοδοξη Θεολογια σε βαθος..

Γενικα, Επιφανειακοτητες και προχειροτητες εμπαθων ανθρωπων που την δεδομενη στιγμη δεν ειχαν φτασει στο κεκαθαρμενο και φωτισμενο επιπεδο ωστε να ασχολουνται υπευθυνα με τετοια θεματα..αλλα απο την σατανικα εμφυσημενη ματαιοδοξια τους να ομοιασουν σε διασημους παλαιοτερους, μιλουν παραπανω και με την σειρα τους τα διαφορα πνευματικοπαιδια φουσκωνουν περαιτερω καποια πραγματα..

Εαν αυτα ηταν αληθεια, ο αγιος Νικοδημος ο αγιορειτης κτλ, η αλλος συγχρονος λογιος και αγιος, θα ειχε ασχοληθει εμπεριστατωμενα και δεν θα ψαχναν οι αναλαμπιστες εξηγησεις σε ...χρησμους, οπου βλεπουν μια ομοιοτητα Κ - 20 και λενε οτι να , εικοστος αιωνας πολεμοι...

Ετσι θα βγαλουμε και τον νοστραδαμο προφητη...
raimon
raimon

Δημοσίευση από raimon Τρι Απρ 09, 2013 9:11 pm

vas019 έγραψε:Γέρων Πορφύριος: «Όλοι πίσω, όλοι πίσω, γυρίστε πίσω, πλανηθήκαμε»

"....Άσε ο κόσμος τώρα που προσπαθεί να ριχτεί προς την ύλη. Να περιφρονήσει το πνεύμα, να περιφρονήσει τις αξίες. Όλες αυτές τις αξίες σιγά, σιγά, με την Χάρη τού Θεού, τις έφτιαξε ο άνθρωπος, τις έφτιαξε ο άνθρωπος με την βοήθεια τού Θεού. Την οικογένεια και όλα αυτά τα καλά και ωραία.
Άμα τα περιφρονήσουμε η γη εδώ, η ζωή μας, γίνεται χάος. Γίνεται κόλασις. με ναρκωτικά, μ' αυτό... Αρχίζει ο άνθρωπος να κοιτάζει την ηδονή, να θέλει να ικανοποιείται έτσι.. Να! Δεν βλέπεις τα παιδιά που αυτοκτονούν και τρελαίνονται; Δεν πας στα ψυχιατρεία να δεις παιδάκια, 15-16-20 χρονών, 25 - 30, που βασανίζονται!
Θα μου πεις να: «Γιατί δεν τα βλέπει ο Θεός;» Μα αυτά είναι, τα βλέπει ο Θεός. Αλλά ο Θεός δεν μπορεί να επέμβει. Μπορεί όμως, με το σχέδιο τού Θεού, να έρθει, να έρθει ώστε οι άνθρωποι ν' αποκτήσουν μία επίγνωση, να ιδούνε το χάος ολοζώντανο μπροστά τους, να πούνε: Έ! Πέφτουμε στο χάος, χανόμαστε. Όλοι πίσω, όλοι πίσω, γυρίστε πίσω, πλανηθήκαμε. Και να έρθουνε πάλι στο δρόμο τού Θεού και να λάμψει η Ορθόδοξος πίστις.

Αυτό εμείς επιδιώκουμε και έτσι θέλουμε τα πράγματα σιγά-σιγά να γίνουνε με την χάρη του Θεού. Ο Θεός εργάζεται μυστικά, δεν θέλει να επηρεάσει του ανθρώπου την ελευθερία, τα φέρνει έτσι και σιγά-σιγά-σιγά πάει ο άνθρωπος εκεί που πρέπει. Να, αυτά είναι της στιγμής πράγματα που σου λέω...

πηγή: Το Πνεύμα το Ορθόδοξον είναι το αληθές
ΕΚΔΟΣΙΣ ΙΕΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΥ Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

Read more: http://ioannis-kapodistrias.blogspot.com/2012/08/blog-post_1406.html#ixzz25zyamZZ1

Ποσο πιο καθαρα να το πει ο γεροντας οτι δεν προφητευει αλλα εκφραζει ευσεβη ποθο? Και ομως μερικοι βλεπουν μονο οτι θελουν...
raimon
raimon

Γιώργος έγραψε:
vas019 έγραψε:Γέρων Πορφύριος: «Όλοι πίσω, όλοι πίσω, γυρίστε πίσω, πλανηθήκαμε»

"....Άσε ο κόσμος τώρα που προσπαθεί να ριχτεί προς την ύλη. Να περιφρονήσει το πνεύμα, να περιφρονήσει τις αξίες. Όλες αυτές τις αξίες σιγά, σιγά, με την Χάρη τού Θεού, τις έφτιαξε ο άνθρωπος, τις έφτιαξε ο άνθρωπος με την βοήθεια τού Θεού. Την οικογένεια και όλα αυτά τα καλά και ωραία.
Άμα τα περιφρονήσουμε η γη εδώ, η ζωή μας, γίνεται χάος. Γίνεται κόλασις. με ναρκωτικά, μ' αυτό... Αρχίζει ο άνθρωπος να κοιτάζει την ηδονή, να θέλει να ικανοποιείται έτσι.. Να! Δεν βλέπεις τα παιδιά που αυτοκτονούν και τρελαίνονται; Δεν πας στα ψυχιατρεία να δεις παιδάκια, 15-16-20 χρονών, 25 - 30, που βασανίζονται!
Θα μου πεις να: «Γιατί δεν τα βλέπει ο Θεός;» Μα αυτά είναι, τα βλέπει ο Θεός. Αλλά ο Θεός δεν μπορεί να επέμβει. Μπορεί όμως, με το σχέδιο τού Θεού, να έρθει, να έρθει ώστε οι άνθρωποι ν' αποκτήσουν μία επίγνωση, να ιδούνε το χάος ολοζώντανο μπροστά τους, να πούνε: Έ! Πέφτουμε στο χάος, χανόμαστε. Όλοι πίσω, όλοι πίσω, γυρίστε πίσω, πλανηθήκαμε. Και να έρθουνε πάλι στο δρόμο τού Θεού και να λάμψει η Ορθόδοξος πίστις.

Αυτό εμείς επιδιώκουμε και έτσι θέλουμε τα πράγματα σιγά-σιγά να γίνουνε με την χάρη του Θεού. Ο Θεός εργάζεται μυστικά, δεν θέλει να επηρεάσει του ανθρώπου την ελευθερία, τα φέρνει έτσι και σιγά-σιγά-σιγά πάει ο άνθρωπος εκεί που πρέπει. Να, αυτά είναι της στιγμής πράγματα που σου λέω...

πηγή: Το Πνεύμα το Ορθόδοξον είναι το αληθές
ΕΚΔΟΣΙΣ ΙΕΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΥ Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

Read more: http://ioannis-kapodistrias.blogspot.com/2012/08/blog-post_1406.html#ixzz25zyamZZ1

Ποσο πιο καθαρα να το πει ο γεροντας οτι δεν προφητευει αλλα εκφραζει ευσεβη ποθο? Και ομως μερικοι βλεπουν μονο οτι θελουν...

http://anargyros61.blogspot.gr/2013/01/blog-post_6.html

Δείτε τι λένε εδώ!Οτι ο γέροντας Πορφύριος μίλησε για αναλαμπή της Ορθοδοξίας!!!Η παραχάραξη,της παραχάραξης!!!
raimon
raimon

FirstLast έγραψε:Αρχικά να σας ευχαριστήσω για το καλωσόρισμα.

Σχετικά με την αναλαμπή και τον άνθρωπο του Θεού θα παραθέσω δύο απλοϊκές απόψεις - όχι κατ' ανάγκη σωστές, απλά απόψεις.

- Με την αναφορά του π. Πορφύριου οτι ζούμε παρόμοια χρόνια με αυτά του Χριστού, η θεωρία της αναλαμπής για το έθνος των Ελλήνων ομοιάζει με την θεωρία-αναμονή αντίστοιχα του Ισραήλ για κοσμικό μεσσία. Όπως την "πάτησαν" τότε οι Ιουδαίοι ας μην την "πάθουνε" τώρα οι Έλληνες (ο νέος Ισραήλ)...

- Ο άνθρωπος του Θεού δεν χρειάζεται να έχει κατ' ανάγκη εσχατολογικό χαρακτήρα. Μετά την κοίμηση του π. Πορφυρίου θεωρώ πως υπήρξε κάλεσμα αλλά και επιστροφή προς την Εκκλησία μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού. Άσχετα με το που βρισκόμαστε τώρα. Μην ξεχνάμε την περίοδο συλλογής 3.000.000 υπογραφών επί μακαριστού Χριστόδουλου αλλά και την τότε επιστροφή νέων και μεγαλυτέρων προς την Εκκλησία.
raimon
raimon

Δημοσίευση από raimon Τρι Απρ 09, 2013 9:12 pm

vas019 έγραψε:Πολυ σωστος, το εχω σκεφτει η γραψει καπου αυτο με τον μακαριστο Χριστοδουλο..Νομιζω στον Κωστα True, Χαίρομε που το αναφερεις..
raimon
raimon

Δημοσίευση από raimon Τρι Απρ 09, 2013 9:13 pm

xristoforos έγραψε:δηλαδη αυτες οι υπογραφες μπορουν να θεωρηθουν ως αναλαμπη της ορθοδοξιας?

FirstLast έγραψε:Όχι οι υπογραφές αλλά το κάλεσμα και η ανταπόκριση. Είναι γεγονός οτι πολλοί εως πάρα πολλοί στράφηκαν πάλι προς την Εκκλησία. Το πως το διαχειριστήκαμε αυτό μετά είναι άλλο θέμα. Η δυναμική αυτή του τότε διατηρείται μεχρι και τις μέρες μας.

Παρένθεση, μέχρι και η φερόμενη ως οικονομική κρίση αποτελεί και θα πρέπει να ειδωθεί ως άλλη μια ευκαιρία για επιστροφή, ελπίδα και προσπάθεια προς το θέλημα του Θεού άρα και την Ορθόδοξο πίστη και αξίες. Νομίζω πως και τώρα υπάρχει στροφή ανθρώπων πίσω προς την Εκκλησία. Και εδώ πάλι έχει σημασία πως θα το διαχειριστεί ο καθένας μας....

Οπότε η επιστροφή (και η ανάγκη για επιστροφή) στην Ορθόδοξο πίστη δεν μπορεί να ερμηνευτεί, κατά την γνώμη μου, σε χρυσά κουτάλια και βασιλείες επί της γής.
raimon
raimon

Δημοσίευση από raimon Τρι Απρ 09, 2013 9:13 pm

Υπάρχει επιστροφή στης ημέρες μας προς την εκκλησία ένα μικρό ποσοστό πιστεύω,όμως ο πολλοίς κόσμος φεύγει από τον Θεό και την πίστη, η λεγομένη αποστασία προ του αντιχρίστου και της δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου, αυτοί που είναι γραμμένοι στο βιβλίο της ζωής θα επιστρέψουν στην πίστη, οι υπόλοιποι θα απομακρυνθούν από αυτή,και ετσι εκπληρώνεται και εδω ο Λόγος του Θεού από την αποκάλυψη 22.10. ὁ καιρὸς γὰρ ἐγγύς ἐστιν. 11 ὁ ἀδικῶν ἀδικησάτω ἔτι, καὶ ὁ ρυπαρὸς ρυπαρευθήτω ἔτι, καὶ ὁ δίκαιος δικαιοσύνην ποιησάτω ἔτι, καὶ ὁ ἅγιος ἁγιασθήτω ἔτι. 12 ᾿Ιδοὺ ἔρχομαι ταχύ, καὶ ὁ μισθός μου μετ᾿ ἐμοῦ, ἀποδοῦναι ἑκάστῳ ὡς τὸ ἔργον ἔσται αὐτοῦ. 13 ἐγὼ τὸ Α καὶ τὸ Ω, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος, ἀρχὴ καὶ τέλος.
raimon
raimon

Δημοσίευση από raimon Τρι Απρ 09, 2013 9:14 pm

FirstLast έγραψε:Να διαβάζεις Καινή Διαθήκη και βίους Αγίων

- Αλήθεια, τι βιβλία διαβάζεις;

- Δεν έχω καμία ιδιαίτερη προτίμηση. Τα διαβάζω όλα.

- Βίους Αγίων διαβάζεις;

- Έχω διαβάσει πάρα πολλούς. Και μου αρέσουν πολύ!

- Να διαβάζεις όλους τους βίους των Αγίων. Εγώ τους έχω διαβάσει όλους και πολλούς τους έχω διαβάσει δύο και τρεις φορές. Και σαν μου τύχει κανείς, ευχαρίστως τους ξαναδιαβάζω. Από μικρό παιδί διάβαζα τους βίους των Αγίων και με βοήθησαν πάρα πολύ να γνωρίσω το Θεό και να έλθω πιο κοντά Του. Το ίδιο να κάνεις κι εσύ. Θα έχεις μεγάλο ψυχικό όφελος, γιατί σιγά- σιγά θα αρχίσεις να τους μιμείσαι. Το ίδιο να λες να κάνουν και οι άλλοι.

- Την Καινή Διαθήκη τη διαβάζεις;

- Την Καινή Διαθήκη δεν την έχω απλώς διαβάσει , αλλά την έχω μελετήσει και μάλιστα με πολλή προσοχή! Και συνεχώς κάνω επανάληψη.

- Σωστά πράττεις! Να τη διαβάζεις πολύ. Είναι πηγή ανεξάντλητη! Και όσο τη διαβάζεις ,τόσο περισσότερο υπεισέρχεσαι στη σοφία του Θεού! Να προσπαθείς κάθε βράδυ να διαβάζεις έστω μία σελίδα.

- Το ίδιο μου έχει υποδείξει να κάνω και ο πατήρ τάδε.

- Σε καθοδήγησε ορθά. Τις πράξεις των Αποστόλων τις διαβάζεις;

- Τις διαβάζω και μου αρέσουν πολύ. Εκεί που δεν τα πάω καθόλου καλά, είναι η Αποκάλυψη του Ιωάννου.

- Γιατί; Η Αποκάλυψις είναι όλο σοφία! Είναι το παν.

- Γιατί, όλο για «σφραγίδες» και «σαλπίσματα» ομιλεί και εγώ δεν τα πολυκαταλαβαίνω! Είναι πολύ δυσνόητα!

- Άμα τη διαβάσεις πολλές φορές και με πίστη στο Θεό, θα δεις πως η Θεία Χάρη θα σου τα φανερώνει όλα και θα σου φανούν, μετά, όλα πολύ εύκολα! Θα το διαπιστώσεις και μόνος σου πολύ γρήγορα. Η σοφία του Θεού δεν έρχεται μόνη της. Πρέπει εμείς να τη ζητήσουμε.

Διάβαζε λοιπόν. Διάβαζε όσο μπορείς την Αγία Γραφή και τους βίους των Αγίων. Αυτό σου συνιστώ. [Κ 180π.]

πηγή: http://www.gerontas.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=122:-2&catid=4:2009-08-07-15-16-30&Itemid=10
raimon
raimon

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης