Αποκρυφιστικές και Εωσφορικές αγιογραφίες
Σελίδα 1 από 1
Αποκρυφιστικές και Εωσφορικές αγιογραφίες
vas019 έγραψε:Ο Χριστός απεικονίζεται κάνοντας σατανική χειρονομία στον νεό καθεδρικό ναό του Βουκουρεστίου!
Ο Θεός φυλάξοι! Σε τοιχογραφία του νέου καθεδρικού ναού του Βουκουρεστίου ο Χριστός αντί να εμφανίζεται ευλογών κάνει την γνωστή διαβολική χειρονομία.Πίσω του απεικονίζεται η πεντάλφα;ή κάτι που μοιάζει με πεντάλφα.
Επίσης ο Άγιος Ανδρέας κάνει κάποια χειρονομία.Σαν να ζωγράφισαν τον Αντίχριστο!
Τα υπόλοιπα πρόσωπα που απεικονίζονται είναι ο νυν πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ και οι μακαριστοί πατριάρχες Θεόκτιστος και Μύρωνας.
http://aktines.blogspot.gr/2012/01/blog-post_8973.html
raimon- Αριθμός μηνυμάτων : 9043
Ημερομηνία εγγραφής : 08/03/2013
Απ: Αποκρυφιστικές και Εωσφορικές αγιογραφίες
Θα διαφωνήσω λίγο εδώ vas.
όταν ο Χριστός ευλογεί στης εικόνες τα δάκτυλα πρέπει να είναι έτσι όπως είναι και στην εικόνα που παραθέτω από την μονή Σταυρονικήτα.
βέβαια εδώ ο αγιογράφος στην αγιογραφία που μας δείχνεις το χέρι το έχει κακοσχεδιασμένο, αυτό είναι σίγουρο, το μεσαίο μεγάλο δάκτυλο έπρεπε να είναι λίγο πιο ψιλά, όπως είναι στην εικόνα που παρέθεσα, δεν νομίζω όμως να το έχει κάνει επίτηδες ο αγιογράφος.
τώρα αυτό που λες πίσω από τον Χριστό που μοιάζει με πεντάλφα, δεν έχει καμία σχέση με πεντάλφα, έτσι ζωγραφίζετε η δόξα του Χριστού στης παραστάσεις, δες διάφορα τέτοια σχέδια της δόξας του Χριστού εδω
και το χέρι του αγίου που είναι απλωμένο και δείχνει τον Χριστό, αυτό είναι μια στάση και κίνηση του χεριού των αγίων που συνηθίζετε πάρα πολλές φορές στην αγιογραφία όπως είναι εδώ στον Ιω. τον Πρόδρομο στην Ανάσταση
το γνωρίζω το θέμα της αγιογραφίας γι αυτό στο λέω.
όταν ο Χριστός ευλογεί στης εικόνες τα δάκτυλα πρέπει να είναι έτσι όπως είναι και στην εικόνα που παραθέτω από την μονή Σταυρονικήτα.
βέβαια εδώ ο αγιογράφος στην αγιογραφία που μας δείχνεις το χέρι το έχει κακοσχεδιασμένο, αυτό είναι σίγουρο, το μεσαίο μεγάλο δάκτυλο έπρεπε να είναι λίγο πιο ψιλά, όπως είναι στην εικόνα που παρέθεσα, δεν νομίζω όμως να το έχει κάνει επίτηδες ο αγιογράφος.
τώρα αυτό που λες πίσω από τον Χριστό που μοιάζει με πεντάλφα, δεν έχει καμία σχέση με πεντάλφα, έτσι ζωγραφίζετε η δόξα του Χριστού στης παραστάσεις, δες διάφορα τέτοια σχέδια της δόξας του Χριστού εδω
και το χέρι του αγίου που είναι απλωμένο και δείχνει τον Χριστό, αυτό είναι μια στάση και κίνηση του χεριού των αγίων που συνηθίζετε πάρα πολλές φορές στην αγιογραφία όπως είναι εδώ στον Ιω. τον Πρόδρομο στην Ανάσταση
το γνωρίζω το θέμα της αγιογραφίας γι αυτό στο λέω.
vas019 έγραψε:raimon έγραψε:Θα διαφωνήσω λίγο εδώ vas.
Ποιος το διδασκει αυτο και απο ποτε?
Αυτο που παραθετεις σαν δακτλυλα ευλογιας και απο την ποπτικη γωνια που σχεδιαζονται, δημιουργουν καθαρα το 666...
Συγκρινε το με παλαιοτερες αγιογραφιες αλλων αιωνων και πες μου εαν ειναι φαινομενο τοπυ 20 αιωνα..κυριως.. Παντα ειχα την απορια της γνωμης απο καποιον που γνωριζει περισσοτερα στην αγιογραφια..Μην δικαιολογουμε τα αδικαιολογητα για μια τεχνη που χρυσοπληρωνοταν..Επισης εχω δει πολλες προσπαθειες να δικαιολογησουμε τα αδικαιολογητα των πυρταμιδων πανω απο ιερα, τον πανεποπτη οφθαλμο , σημα κατατεθεν της νεας εποχης εκ της αιγυπτιακης θρησκειας κτλ...βέβαια εδώ ο αγιογράφος στην αγιογραφία που μας δείχνεις το χέρι το έχει κακοσχεδιασμένο, αυτό είναι σίγουρο, το μεσαίο μεγάλο δάκτυλο έπρεπε να είναι λίγο πιο ψιλά,
Ολα αυτα μονο συγχηση προκαλουν στο ολιγοπιστο πληρωμα της εκκλησιας..Εγω το παρανομιζω το επιτηδες ομως γιατι δεν ειναι το μονο δειγμα και ο μονος αγιογραφοςόπως είναι στην εικόνα που παρέθεσα, δεν νομίζω όμως να το έχει κάνει επίτηδες ο αγιογράφος.τώρα αυτό που λες πίσω από τον Χριστό που μοιάζει με πεντάλφα, δεν έχει καμία σχέση με πεντάλφα, έτσι ζωγραφίζετε η δόξα του Χριστού στης παραστάσεις, δες διάφορα τέτοια σχέδια της δόξας του Χριστού
Προσωπικα αντεγραψα το αρθορο απο αλλου καια δεν το εκρινα απολυτα..
Σε εμενα περισσοτερο ¨η δοξη του Χριστου" μου μοιαζει με εξαλφα και το γνωστο συμβολο του ισραηλ η αλλιως αστερι του Δαυιδ..
Λογω του νεου Ισραηλ ομως στην ερμηνεια της εκκλησιας , δεν εδωσα περισσοτερη βαση να το ερευνησω...
Επισης δεν σημαινει οτι ολη η αγιογραφια ειναι θεοπνευση, ειδικα οι νεοτερες τασεις..και το χέρι του αγίου που είναι απλωμένο και δείχνει τον Χριστό, αυτό είναι μια στάση και κίνηση του χεριού των αγίων που συνηθίζετε πάρα πολλές φορές στην αγιογραφία όπως είναι εδώ στον Ιω. τον Πρόδρομο στην Ανάσταση
Ναι αλλα εδω η εικασια βασιστηκε στο οτι με το εξ αρχης "λαθος" (σε μια αγιογραφια που κοστισε πολλες χιλιαδες ευρω και ελεγτηκε απο πολλους κληρικους και μη...και δεν διορθωθηκε...που δεν ειναι και τοσο δυσκολο..) . Οποτε οταν δειχνεται η φαυλη εικονα του Χριστου με το εωσφορικο σχημα ειναι σαν να δειχνουν τον αντι, ενω εαν ηταν σωστη δεν τιθεται θεμα..οπως σωστα συγκρινες..
Δεν διαφωνώ ότι εδώ που ευλογεί ο Χριστός δεν είναι σωστά σχεδιασμένο, τώρα αν είναι λάθος η αν είναι επίτηδες σχεδιασμένο αυτό δεν το γνοριζω, αν όμως ξέρεις κάτι περισσότερο και που έγινε ηθελημένα αυτό καλό θα είναι να τα λέμε και να βγαίνουν όλα στην επιφάνια.
τώρα για την δόξα του Χριστού που ζωγραφίζετε στο πίσω μέρος της εικόνας αυτό είναι παράδοση και ζωγραφίζετε έτσι από πολύ παλιά από περασμένους αιώνες και συνήθως έχει οκτώ ακτίνες άλλα υπάρχουν και άλλα πολλά σχέδια με την δόξα του Χριστού.
τώρα για την δόξα του Χριστού που ζωγραφίζετε στο πίσω μέρος της εικόνας αυτό είναι παράδοση και ζωγραφίζετε έτσι από πολύ παλιά από περασμένους αιώνες και συνήθως έχει οκτώ ακτίνες άλλα υπάρχουν και άλλα πολλά σχέδια με την δόξα του Χριστού.
xristoforos έγραψε:OI 8 AKTINEΣ ΕΔΩ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΟΝ ΟΓΔΟΟ ΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΒΔΟΜΑΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης