Η ένσταση των 360 Βιβλικών Ημερών
2 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Η ένσταση των 360 Βιβλικών Ημερών
christian έγραψε:Μία μόνο παρατήρηση.
Διάβασα όσα περισσότερα μπορούσα από αυτά που έχουν γραφτεί. Διάβασα και το βιβλίου του μοναχού Μάξιμου.
Προσωπικά δεν αποκλείω καθόλου το 2018. Σίγουρα δεν αποκλείω τον Γουίλ που και η δική μου έρευνα έβγαζε σαν πρώτο υποψήφιο.
Επίσης δεν αποκλείω καθόλου τη σημαντικότατη ημερομηνία του 1948.
Υπάρχει όμως ΣΟΒΑΡΟ θέμα στον υπολογισμό του Μάξιμου από τη στιγμή που χρησιμοποιεί 365 ημέρες σαν βάση του "καιρού". Σοβαρό εώς ανυπέρβλητο.
Αν κάπου υπάρχει συζήτηση για αυτό το συγκεκριμένο θέμα, δεν μπόρεσα να βρω κάτι, πείτε μου να συνεχίσω εκεί. Αλλά με κάθε ειλικρίνεια δεν είναι κάτι που μπορεί να προσπεραστεί έτσι απλά.
Σημείωση. υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η χρήση των Βιβλικών 360 ημερών να οδηγεί ξανά στο 1948. Αν η μέτρηση ξεκινήσει από τη στιγμή που άρχισε η επταετία του Ναβουχοδονοσορα (572-571) τότε τα 2520 χρόνια μας φέρνουν ξανά στο 1948. Ενδεχομένως λοιπόν το αποτέλεσμα να μην αλλάζει. Αλλά παίδες, υπάρχει πρόβλημα με το 365. Ανυπέρβλητο, κατά την ταπεινή μου άποψη
amnos- Αριθμός μηνυμάτων : 1146
Ημερομηνία εγγραφής : 08/03/2013
Απ: Η ένσταση των 360 Βιβλικών Ημερών
vas019 έγραψε:Αδερφε Christian,
Θα σε καθοδηγησουν νομιζω μερικοι πιο ειδικοι αδερφοι ημερολογιακα..
Αν δεν το κανουν , θα το κανω εγω...
Νομιζω σε παρομοια μελετη που το ειχαμε θιξει ειτε εδω, ειτε σε αλλο φορουμ που μας ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ τα νηματα , ειχαμε βγαλει οτι με τις 360 ημερες βγαινει το 2017..επιφυλάσσομαι ομως...Επισης παντα σοτυς υπολογισμους εχουμε το +-1...η +3 οπως λεει ο π.Μαξιμος..
Το θεμα ειναι οτι τοσο ο π.Μαξιμος, οσο και εμεις που προσπαθησαμε με διαφορετικους αποδεικτικους δρομους να επιβεβαιωσουμε τον υπολογισμο, φτασαμε στον ιδιο ετος
Αλλωστε το υποψηφιατο προσωπο που γνωριζεις, επιβεβαιωνει ηλικιακα το ετος, βαση της πρωτυπωσης του Ναβουχοδονόσορα.. Και εαν ειδες , υπαρχει πληθος στοιχειων καθως και Ηπατερικη μελετη 40 σελιδων για τα χαρακτηριστικα αναγνωρισης του αντι, που πανυγηρικα επιβεβαιωνουν την υποψηφιοτητα σε εκπληκτικο βαθμο..
Μπορεις να τα δεις σε εγγραφο pdf..
http://apocalypsis.forumup.gr/viewtopic.php?t=15&start=0&mforum=apocalypsis
Επειτα, σαν επιβεβαίωση εχουμε την μαρτυρια του π.Βησσαριωνα περι ετους γεννησης του αντιχριστου.. 1982, οπου εαν προσθεσεις 36 ετη, οδηγεισαι στο ιδιο ετος..
Υπαρχει και μια παλαιοτερη μελετη σχετικη εδω
http://apocalypsis.forumup.gr/viewtopic.php?t=28&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=&mforum=apocalypsis
για τους βασικους υπολογισμους..με διαφορους τροπους...
Προσωπικα δεν ειναι το δυνατο μου σημειο η ημερομηνια αλλα το προσωπο , αλλα οταν ολα ταιριαζουν...
jm_ac_2018 έγραψε:σε καλωσορίζω και εγω αδελφε μου..
Εγω λεω το εξης..
Επειδη η ΕΚΚΛΗΣΙΑ μας έχει αποδεχθει το Ιουλιανό Ημερολόγιο (μεσω Οικουμενικής Συνοδου) οπου και το μέσο έτος έχει διάρκεια 365,25 ημερών ειμαι σιγουρος οτι οι 7 καιροι του ΔΑΝΙΗΛ αντιστοιχουν σε 7*1290 ημέρες...
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΞΙΜΟ,ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΚΑΜΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΠΛΕΟΝ....
christian έγραψε:jm_ac_2018 έγραψε:σε καλωσορίζω και εγω αδελφε μου..
Εγω λεω το εξης..
Επειδη η ΕΚΚΛΗΣΙΑ μας έχει αποδεχθει το Ιουλιανό Ημερολόγιο (μεσω Οικουμενικής Συνοδου) οπου και το μέσο έτος έχει διάρκεια 365,25 ημερών ειμαι σιγουρος οτι οι 7 καιροι του ΔΑΝΙΗΛ αντιστοιχουν σε 7*1290 ημέρες...
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΞΙΜΟ,ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΚΑΜΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΠΛΕΟΝ....
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.
Χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω, προτιμώ τη βιβλική μελέτη και τα βιβλικά επιχειρήματα παρά τα θεικά σημεία ιδιωτικής αποκάλυψης. Αν ο Πατέρας Μάξιμος έχει κάνει τέτοιον ισχυρισμό θα ήθελα να με παραπέμψεις να το μελετήσω.
Το 365,25*7 μας κάνει 2556,75. Το 1290 δεν διαιρείται με το 3,5 (καιρούς).
Τέλος πάντων, ελπίζω σε πιο ψαγμένη καθοδήγηση για το 365. Κατά τα άλλα όλα καλά.
jm_ac_2018 έγραψε:christian έγραψε:jm_ac_2018 έγραψε:σε καλωσορίζω και εγω αδελφε μου..
Εγω λεω το εξης..
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.
Χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω, προτιμώ τη βιβλική μελέτη και τα βιβλικά επιχειρήματα παρά τα θεικά σημεία ιδιωτικής αποκάλυψης. Αν ο Πατέρας Μάξιμος έχει κάνει τέτοιον ισχυρισμό θα ήθελα να με παραπέμψεις να το μελετήσω.
Το 365,25*7 μας κάνει 2556,75. Το 1290 δεν διαιρείται με το 3,5 (καιρούς).
Τέλος πάντων, ελπίζω σε πιο ψαγμένη καθοδήγηση για το 365. Κατά τα άλλα όλα καλά.
οκ...οπως αγαπας...αλλα εγω ενα πραγμα τονίζω οτι οι ΒΙΒΛΙΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ερμηνεύονται και εξηγούνται στον ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ που ο ΘΕΟΣ θα επιτρέψει απο απλους ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΠΙΣΤΟΥΣ....και ο ΚΑΙΡΟΣ φαίνεται ξεκάθαρα οτι εφτασε αφου ο πατέρας Μαξιμος τα έχει αναλύσει ηδη ολα αυτα και καταλήγει στο 2018 απο πολλά σημεία.....
christian έγραψε:jm_ac_2018 έγραψε:
οκ...οπως αγαπας...αλλα εγω ενα πραγμα τονίζω οτι οι ΒΙΒΛΙΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ερμηνεύονται και εξηγούνται στον ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ που ο ΘΕΟΣ θα επιτρέψει απο απλους ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΠΙΣΤΟΥΣ....και ο ΚΑΙΡΟΣ φαίνεται ξεκάθαρα οτι εφτασε αφου ο πατέρας Μαξιμος τα έχει αναλύσει ηδη ολα αυτα και καταλήγει στο 2018 απο πολλά σημεία.....
Αδελφέ δεν είναι θέμα του πως αγαπάει ο καθένας. Είναι θέμα τί λέει ο Λόγος. Αν η Αγία Γραφή ξεκαθαρίζει κάτι, δεν πα να τα αναλύσει και άγγελος με τέρατα και σημεία, δεν αρκεί.
Η Γραφή εξηγεί τη Γραφή. Αυτός είναι ο πρώτος και απαράβατος κανόνας της μελέτης των προφητειών. Ιδιωτικές ερμηνείες και αποκαλύψεις πουθενά δεν υποστηρίζονται ούτε στη Γραφή ούτε στην Ορθοδοξία.
Λέει λοιπόν η Αποκάλυψη
Κεφ 12
6 Και η γυνή έφυγεν εις την έρημον, όπου έχει τόπον ητοιμασμένον από του Θεού, διά να τρέφωσιν αυτήν εκεί ημέρας χιλίας διακοσίας εξήκοντα.
Λέει παρακάτω στο ίδιο κεφάλαιο
Κεφ 12
14 Και εδόθησαν εις την γυναίκα δύο πτέρυγες του αετού του μεγάλου, διά να πετά εις την έρημον εις τον τόπον αυτής, όπου τρέφεται εκεί καιρόν και καιρούς και ήμισυ καιρού από προσώπου του όφεως
Case closed που λένε τα αμερικανά. Η Αποκάλυψη μίλησε. Καρός και καιρούς και ήμιση καιρού = 1260 μέρες.
1260/3,5= 360. Αυτό είναι το Βιβλικό έτος, έτσι ήταν, έτσι είναι και έτσι θα είναι.
κάτι παρόμοιο γίνεται και στο κεφ 11
2 Την αυλήν όμως την έξωθεν του ναού άφες έξω και μη μετρήσης αυτήν, διότι εδόθη εις τα έθνη, και την πόλιν την αγίαν θέλουσι πατήσει τεσσαράκοντα δύο μήνας. 3 Και θέλω δώσει εις τους δύο μάρτυράς μου να προφητεύσωσι χιλίας διακοσίας εξήκοντα ημέρας, ενδεδυμένοι σάκκους
Ξανά λοιπόν, 42μήνες/12=3,5 χρόνια = 1260 ημερες=360ημέρες ανά έτος
Για αυτό όμως κάποιος μπορεί να πει ότι αναφέρεται σε διαφορετικά γεγονότα κάτι που όμως δεν ισχύει στο κεφ 12
Το όπως αγαπάς λοιπόν πάει σε εσένα. Εγώ επιχειρηματολόγησα με βάση μου την Αποκάλυψη και την Αγία Γραφή.
Περιμένω την τεκμηριωμένη ανταπάντηση για το πως καιρός, καιροι και ήμιση κάνουν 1277,5 (3,5Χ365) ή 1278,375 (3,5Χ365,25) ή 1290 (3,5Χ368,571)
Αλλιώς δεν συζητάμε, ούτε αναζητάμε. Κάνουμε ότι και οι αναλαμπιστές. Πορευόμαστε όπως αγαπάμε. Αν έτσι λειτουργείτε και εδώ, πείτε το μου από την αρχή να μην παιδεύομαι.
με αγάπη πάντα
jm_ac_2018 έγραψε:αλλα γιατι ο ΔΑΝΙΗΛ αναφέρει τις 1290 και 1335 ημέρες??
Εχεις διαβάσει το βιβλιο του Μαξιμου για το 2018??
1290+1335 ημέρες/ετη μας δινουν το 2018 με αφετηρια το 605 πΧ - αρχη βασιλείας Ναβουχοδονοσορα..
αλλα και 7 καιροι --> 2*3,5 =2*1290 ημερες/ετη μας δινουν επισης το 2018 με αφετηρια το 562 πΧ οπου και πεθανε ο Ναβουχοδονοσορ...
το 1260 το χρησιμοποιει ο Ιωαννης στην Αποκάλυψη ενω το 1290 το χρησιμοποιεί ο ΔΑΝΙΗΛ...
Οποτε δεν νομίζω να ειναι ΤΥΧΑΙΟ το οτι βγαίνει το 2018 απο δυο δρομους και μεσα απο την ΓΡΑΦΗ....
christian έγραψε:jm_ac_2018 έγραψε:αλλα γιατι ο ΔΑΝΙΗΛ αναφέρει τις 1290 και 1335 ημέρες??
Εχεις διαβάσει το βιβλιο του Μαξιμου για το 2018??
1290+1335 ημέρες/ετη μας δινουν το 2018 με αφετηρια το 605 πΧ - αρχη βασιλείας Ναβουχοδονοσορα..
αλλα και 7 καιροι --> 2*3,5 =2*1290 ημερες/ετη μας δινουν επισης το 2018 με αφετηρια το 562 πΧ οπου και πεθανε ο Ναβουχοδονοσορ...
το 1260 το χρησιμοποιει ο Ιωαννης στην Αποκάλυψη ενω το 1290 το χρησιμοποιεί ο ΔΑΝΙΗΛ...
Οποτε δεν νομίζω να ειναι ΤΥΧΑΙΟ το οτι βγαίνει το 2018 απο δυο δρομους και μεσα απο την ΓΡΑΦΗ....
Εστω ότι έχεις δίκιο και σύμφωνα με το Δανιήλ τα 3,5 χρόνια είναι 1290 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι 1290/3,5= 368,57 ημέρες ανά έτος που ξέρουμε ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
Αρα 7 καιροί (έτη)=7Χ368,57=2579,99 και ΟΧΙ 2555
Εστω ότι είναι 1335 μέρες/3,5=381,428 μέρες που πάλι ξέρουμε ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Επί 7 έτη = 2669,99 και ΟΧΙ 2555
Τελικά πως βγαίνει το 365??????
Αδελφέ δεν υπάρχουν πολλαπλές επιλογές ούτε παίζουμε lotto. Οι επιλογές είναι δύο και ΜΟΝΟ δύο. Είτε το προφητικό έτος είναι 360 ημέρες (βιβλικό) είτε είναι 365(ημερολογιακό). Ο Δανιήλ δεν οδηγεί σε κανένα από τα δύο ενδεχόμενα. Η Αποκάλυψη από την άλλη είναι ξεκάθαρη.
Δώσε μου σε παρακαλώ πολύ ΕΣΤΩ και ΕΝΑ επιχείρημα γιατί να είναι 365 ημέρες το προφητικό έτος.
vas019 έγραψε:christian έγραψε:
Αλλιώς δεν συζητάμε, ούτε αναζητάμε. Κάνουμε ότι και οι αναλαμπιστές. Πορευόμαστε όπως αγαπάμε. Αν έτσι λειτουργείτε και εδώ, πείτε το μου από την αρχή να μην παιδεύομαι.
με αγάπη πάντα
Cristian, εδω και συζηταμε και αναζηταμε...
Εαν κανεις μια βολτα σε σημαντικα νηματα θα το δεις..
Με χαρα δεχομαστε καθε νεα ανακαλυψη, η σοβαρο επιχειρημα αμφισβητησης μιας θεσης η ολοκληρης θεωριας..
Μην βιαζεσαι να μας συγκρινεις απο ενα σημειο με αναλαμπιστες..
Αν ειναι δυνατον , την μαθηματικη και ερμηνευτικη εσχατολογικη ερευνα με το ευρυτερο πληθος των ορθοδοξων στοιχειων να την εξισωνεις με την αναλαμπη απο ενα σημειο και να μας λες οτι εαν δεν απαντησουμε σε μια τοποθετηση σου φερομαστε σαν τους αναλαμπιστες..
Δειξε λιγο ελεος αδερφε..
Εδω αλλωστε δεν ονομαζομαστε Αποκαλυψη 2018...
Οπως σου ειπα και πριν, ακομα και μια καταρριψη ενος τροπου υπολογισμου, ειναι λιγο για να αποκλεισει και τους υπολοιπους..
Ομως φαινεται σοβαρη η σκεψη σου και αναρωτιεμαι εαν καλοπροαιρετα την εχεις θεσει στον μοναχο?
Ισως το ερμηνευτικο κλειδι εχει να κανει με τις μερες - ετη , που ως γνωστο στην Γραφη εχουν ερμηνευτικη συσχετιση.. :
Επισης το επιχειρημα του αδερφου JM εχει να κανει με την Φωτιση της οικουμενικης Συνοδου στην θεσπιση του Νεου ημερολογιου, και ισως με αυτον τον τροπο δηλωνεται οτι τα ετη την περιοδο της Χαριτος, ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ Η ΩΡΑ θα υπολογιστει με βαση το Υπαρχον εκκλησιαστικο ημερολογιακο συστημα..
Με αυτο τον τροπο , ο ακριβης υπολογισμο ηταν παντα απο αμφισβητηση , δηλαδη υπο μονιμο κλειδωμα κατα την εντολη στον Δανιηλ, μεχρι την επιβεβαιωση της απο πολλα σημεια..
Μια σκεψη εκανα προχειρη, αλλα καλο ειναι να μην ειμαστε απολυτοι ερμηνευτικα και μαθηματικα ισως , πιστευοντας οτι εχουμε βαλεοι την σωστη μαθηματικη τιμη σε ολες τις παραμετρους...
Πιθανον το ευρημα σου να εχει να κανει με την κολοβωση των Ημερων...
Ας το ψαξουμε αρμονικα...οπως αρμοζει σε καλοπροαιρετους αδερφους..
Ανταποδιδω και Υποκλινομαι στο Βασιλικο πολιτευμα της Αγαπης..
christian έγραψε:vas019 έγραψε:
Cristian, εδω και συζηταμε και αναζηταμε...
Εαν κανεις μια βολτα σε σημαντικα νηματα θα το δεις..
Με χαρα δεχομαστε καθε νεα ανακαλυψη, η σοβαρο επιχειρημα αμφισβητησης μιας θεσης η ολοκληρης θεωριας..
Μην βιαζεσαι να μας συγκρινεις απο ενα σημειο με αναλαμπιστες..
Αν ειναι δυνατον , την μαθηματικη και ερμηνευτικη εσχατολογικη ερευνα με το ευρυτερο πληθος των ορθοδοξων στοιχειων να την εξισωνεις με την αναλαμπη απο ενα σημειο και να μας λες οτι εαν δεν απαντησουμε σε μια τοποθετηση σου φερομαστε σαν τους αναλαμπιστες..
Δειξε λιγο ελεος αδερφε..
Εχεις δίκιο. Ηταν ισως άδικο. Απλώς εξεπλάγην γιατί ενώ διάβασα πολλά νήματα και είδα όντως σοβαρή προσπάθεια, έπεσα απ τα σύννεφα όταν είδα την ανύπαρκτη επιχειρηματολογία για κάτι τόσο δομικό και σημαντικό.,
Επισης το επιχειρημα του αδερφου JM εχει να κανει με την Φωτιση της οικουμενικης Συνοδου στην θεσπιση του Νεου ημερολογιου
βοήθησέ με λίγο. Ποιά Οικουμενική σύνοδος θέσπισε ημερολόγιο? Δεν νομίζω να εννοείτε ότι ο καθορισμός του εορτασμού της ημέρας του Πάσχα από τη σύνοδο της Νίκαιας, που στηρίζεται στην ισημερία και την πανσέληνο και όχι στο ιουλιανό ή γρηγοριανό ημερολόγιο, αποτελεί θέσπιση ημερολογίου? Αν ξέρετε κάτι παραπάνω και υπάρχει κανόνας Οικουμενικής Συνόδου περί ημερολογίου θα το εκτιμούσα να μου το δείχνατε.
Όπως μάλιστα αναφέρει στη διδακτορική διατριβή του ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος
…αξιοσημείωτων τυγχάνει το γεγονός ότι η Α΄ Οικουμενική Συνοδός, θελήσασα να ορίσει την ημέρα εορτασμού του Πάσχα, δεν ώρισε μήνας και ημέρας του Ιουλιανού Ημερολόγιου, αλλ΄έθετο ως σταθεράν βάσιν του υπολογισμού την εαρινήν ισημερίαν, δηλαδή ώρισε τα κατά τον εορτασμό ουχί ημερομηνιακώς, αλλ’ αστρονομικώς, και τούτο διότι το κανονικώς ενδιαφέρον δεν είναι η ημερομηνία αλλ’ η ισημερία.
Αρα νομίζω ότι είναι λίγο χλωμό να στέκει το περί ορισμένου ημερολογίου απο οικουμενική σύνοδο. Τέλος πάντων, αν βρεις κάτι διαφορετικό μου το δείχνεις.Ας το ψαξουμε αρμονικα...οπως αρμοζει σε καλοπροαιρετους αδερφους..
Ανταποδιδω και Υποκλινομαι στο Βασιλικο πολιτευμα της Αγαπης..
Μαζί σου
vas019 έγραψε:christian έγραψε:
Περιμένω την τεκμηριωμένη ανταπάντηση για το πως καιρός, καιροι και ήμιση κάνουν 1277,5 (3,5Χ365) ή 1278,375 (3,5Χ365,25) ή 1290 (3,5Χ368,571)
Λοιπον τα ημερολογια το προφητικο με το σημερινο το γρηγοριανο (η το Ιουλιανο η το Βυζαντινο της εκκλησιας που εχει σαν βαση του το Ιουλιανο) Συγχρονιζονται στο μετρημα των χρονων σε βαθος χρονων..
Εχεις βεβαια δικιο για την απορια σου και σε ευχαριστουμε που την εφερες στην επιφανεια..Αληθεια, ο αχρονος Θεος μετραει τον ανθρωπινο χρονο με βαση τα αστρα και τον Ηλιο..Αυτο προτεινε να κανουν οι πρωτοι ανθρωποι..στην παλαια Διαθηκη..Τους ειπε πως μετριεται ο χρονος και τους εδειξε τα συμπαντικα ρολογια...Γέν. 1:14 καὶ εἶπεν ὁ θεός γενηθήτωσαν φωστῆρες ἐν τῷ στερεώματι τοῦ οὐρανοῦ εἰς φαῦσιν τῆς γῆς τοῦ διαχωρίζειν ἀνὰ μέσον τῆς ἡμέρας καὶ ἀνὰ μέσον τῆς νυκτὸς καὶ ἔστωσαν εἰς σημεῖα καὶ εἰς καιροὺς καὶ εἰς ἡμέρας καὶ εἰς ἐνιαυτοὺς
Γέν. 1:16 καὶ ἐποίησεν ὁ θεὸς τοὺς δύο φωστῆρας τοὺς μεγάλους τὸν φωστῆρα τὸν μέγαν εἰς ἀρχὰς τῆς ἡμέρας καὶ τὸν φωστῆρα τὸν ἐλάσσω εἰς ἀρχὰς τῆς νυκτός καὶ τοὺς ἀστέρας
Γέν. 1:18 καὶ ἄρχειν τῆς ἡμέρας καὶ τῆς νυκτὸς καὶ διαχωρίζειν ἀνὰ μέσον τοῦ φωτὸς καὶ ἀνὰ μέσον τοῦ σκότους καὶ εἶδεν ὁ θεὸς ὅτι καλόν
Οι ανθρωποι εφτιαξαν Ημερολογια σε καθε πολιτισμο με βαση την παρατηρηση του Ηλιου και της σελήνης.. Ετσι ολα σχεδον τα ημερολογια χωριζονται σε δυο μεγαλες κατηγοριες, τα ηλιακα ημερολογια (Ιουλιανο - Γρηγοριανο - Βυζαντινο κτλ..) με 365,2... ημερες μεσο ορο και τα σεληνιακα Ημερολογια (Εβραικο κτλ..) με 354 , 8 ημερες κατα μεσο ορο..
Ο χρονος ειναι παντοτε ο ιδιος μεσα στους αιωνες και δινεται απο την πορεια των ουρανιων σωματων, απλα αλλαζει ο τροπος μετρησης τους..
Ομως η σωστοτερη μετρηση ειναι να Χρησιμοποιουνται και τα Δυο, Ηλιος και σελληνη...
Τωρα ο Μεσος ορος αυτων των δυο ημερολογιων σε μια περιοδο 2 ετων τους ειναι το (365,2 + 354,8 ) / 2 = 360...
Ετσι προκυπτει το λεγομενο Ηλιοσελληνιακο Ημερολογιο, το Προφητικο Ημερολογιο..το ορθοτερο και ακριβεστερο ισως ημερολογιο...στην πορεια προς την αιωνιοτητα..
Ετσι λοιπον αληθεια, ο Προφητικος χρονος της Παλαιας Διαθηκης αποτελειται απο 360 Ημερες..συνηθως..
Το Ηλιακο Ημερολογιο σε συγκριση με το Σεληνιακο, δεν θα μπορουν να ειναι ποτε συγχρονισμενα στα ετη,..Το προφητικο Ημερολογιο ομως συγχρονιζει στα ετη με το Ηλιακο...στην πορεια..
Καθε ημερολογιο χανει στον συγχρονισμο του με την τροχια του Ηλιου..με αποτελεσμα μετα απο καποια χρονια να χανονται οι εποχες..σε σχεση με τους ιδιους μηνες παλαιοτερα..
Ετσι στο Ιουλιανο Ημερολογιο (Που ειναι η βαση για το Γρηγοριανο και Βυζαντινο στην βασικη υποδιαιρεση του χρονου) εχουμε το λεγομενο δισεκτο ετος καθε 4 χρονια , ωστε να συγχρονιζουμε με την τροχια του Ηλιου, ενω καθε 400 χρονια εχουμε και ενα επιπλεον δισεκτο ετος.
στο Προφητικο ημερολογιο εχουμε αυτον τον βασικο συγχρονισμο καθε 6 χρονια μεσα σε εναν κυκλο 40 ετων και για ακομα μεγαλυτερη ακριβεια καθε 4000 χρονια..(100 κυκλοι χ 40)
Ο συγχρονισμος γινεται προσθετοντας 1 μηνα 30 Ημερων στο τελος καθε εξαετιας για εξι κυκλους και μετα απο 4 ετη στον 7ο κυκλο.
Αρα καθε 6 χρονια εχουμε ετος με 390 ημερες η 13 μηνες..
Αυτο μας δινει 6 περιοδους 2190 Ημερων σε καθε κυκλο και 1470 ημερες για τον 7 Κυκλο. Ετσι σε 40 Χρονια εχουμε 14.610 Ημερες που εαν τις διαιρεσουμε με το 40 μας δινουν το γνωστο 365.25 Ημερες που εχουμε στα ρωμαικου τυπου ηλιακα ημερολογια.
Ο κυκλος των 40 ετων ειναι και το κατωτατο οριο μιας γενιας στην βιβλο και το νουμερο χρησιμοποιειται ευρεως ειτε στις ημερες νηστειας σαν ημερες ειτε σαν ετη. Ο τροπος συγχρονισμου ειναι μια χρονολογικη αποτυπωση της Δημιουργιας των 6 Ημερων και της ξεχωριστης εβδομης. Τα 40 Ετη στην Εξοδο ειναι χαρακτηριστικαΔευτ. 1:3 καὶ ἐγενήθη ἐν τῷ τεσσαρακοστῷ ἔτει ἐν τῷ ἑνδεκάτῳ μηνὶ μιᾷ τοῦ μηνὸς ἐλάλησεν μωυσῆς πρὸς πάντας υἱοὺς ισραηλ κατὰ πάντα ὅσα ἐνετείλατο κύριος αὐτῷ πρὸς αὐτούς
ενω ο Μωυσής ηταν 80 (2χ40) στην εξοδο.
Ειχαν περασει 40 Ετη στην ερημο και αλλα 40 στην Αιγυπτο.Πράξ. 7:22 καὶ ἐπαιδεύθη Μωϋσῆς πάσῃ σοφίᾳ Αἰγυπτίων, ἦν δὲ δυνατὸς ἐν λόγοις καὶ ἐν ἔργοις.
Πράξ. 7:23 Ὡς δὲ ἐπληροῦτο αὐτῷ τεσσαρακονταετὴς χρόνος, ἀνέβη ἐπὶ τὴν καρδίαν αὐτοῦ ἐπισκέψασθαι τοὺς ἀδελφοὺς αὐτοῦ τοὺς υἱοὺς Ἰσραήλ.
Πεθανε 40 Χρονια μετα την εξοδο. Η ζωη του ηταν χωρισμενη σε 3 κυκλους των 40 Ετων..Αρ. 33:38 καὶ ἀνέβη ααρων ὁ ἱερεὺς διὰ προστάγματος κυρίου καὶ ἀπέθανεν ἐκεῖ ἐν τῷ τεσσαρακοστῷ ἔτει τῆς ἐξόδου τῶν υἱῶν ισραηλ ἐκ γῆς αἰγύπτου τῷ μηνὶ τῷ πέμπτῳ μιᾷ τοῦ μηνός
Αρ. 33:39 καὶ ααρων ἦν τριῶν καὶ εἴκοσι καὶ ἑκατὸν ἐτῶν ὅτε ἀπέθνῃσκεν ἐν ωρ τῷ ὄρει
Ο Σολομωντας γεννηθηκε 440 Ετη απο την εξοδο, παλι σε περιοδο πολλαπλασια του 40, 11 χ 40 = 440.
1Βασ. 6:1 καὶ ἐγενήθη ἐν τῷ τεσσαρακοστῷ καὶ τετρακοσιοστῷ ἔτει τῆς ἐξόδου υἱῶν ισραηλ ἐξ αἰγύπτου τῷ ἔτει τῷ τετάρτῳ ἐν μηνὶ τῷ δευτέρῳ βασιλεύοντος τοῦ βασιλέως σαλωμων ἐπὶ ισραηλ
Ενω βασιλεψε 40 Ετη...κτλ..Ο κυκλος των 40 ετων μαζι με τον αριθμο 40 οπου και οι ημερες συμβολιζουν ετη βρισκεται στην Α.Γραφη συχνα και ειναι το ελαχιστο οριο της μιας γενιας.
Ιεζ. 4:6 καὶ συντελέσεις ταῦτα πάντα καὶ κοιμηθήσῃ ἐπὶ τὸ πλευρόν σου τὸ δεξιὸν καὶ λήμψῃ τὰς ἀδικίας τοῦ οἴκου ιουδα τεσσαράκοντα ἡμέρας ἡμέραν εἰς ἐνιαυτὸν τέθεικά σοι
Ο κυκλος του 7 ειναι επισης γνωστος απο την Δημιουργια,Γέν. 2:2 καὶ συνετέλεσεν ὁ θεὸς ἐν τῇ ἡμέρᾳ τῇ ἕκτῃ τὰ ἔργα αὐτοῦ ἃ ἐποίησεν καὶ κατέπαυσεν τῇ ἡμέρᾳ τῇ ἑβδόμῃ ἀπὸ πάντων τῶν ἔργων αὐτοῦ ὧν ἐποίησεν
Δευτ. 16:9 ἑπτὰ ἑβδομάδας ὁλοκλήρους ἐξαριθμήσεις σεαυτῷ ἀρξαμένου σου δρέπανον ἐπ' ἀμητὸν ἄρξῃ ἐξαριθμῆσαι ἑπτὰ ἑβδομάδας
Λευ. 25:8 καὶ ἐξαριθμήσεις σεαυτῷ ἑπτὰ ἀναπαύσεις ἐτῶν ἑπτὰ ἔτη ἑπτάκις καὶ ἔσονταί σοι ἑπτὰ ἑβδομάδες ἐτῶν ἐννέα καὶ τεσσαράκοντα ἔτη
Δαν. 9:24 ἑβδομήκοντα ἑβδομάδες ἐκρίθησαν ἐπὶ τὸν λαόν σου καὶ ἐπὶ τὴν πόλιν σιων συντελεσθῆναι τὴν ἁμαρτίαν καὶ τὰς ἀδικίας σπανίσαι καὶ ἀπαλεῖψαι τὰς ἀδικίας καὶ διανοηθῆναι τὸ ὅραμα καὶ δοθῆναι δικαιοσύνην αἰώνιον καὶ συντελεσθῆναι τὸ ὅραμα καὶ εὐφρᾶναι ἅγιον ἁγίων
Τα τελευταια 4 ετη των 40 ετων του ημερολογιακου κυκλου εχει 7 χ 7 = 49 Μηνες μεσα στις 1470 Ημερες με τον 49ο μηνα να ειναι ο 7ος προσθετος μηνας του 40 χρονου κυκλου.
6 κυκλοι 6 ετων = 36 ετη και 7 κυκλος 4 ετων = 40 ετη..
Ο διαχωρισμος του 6 και 7 Υπαρχει σε ολη την αγια Γραφη
Έξ. 31:17 ἐν ἐμοὶ καὶ τοῖς υἱοῖς ισραηλ σημεῖόν ἐστιν αἰώνιον ὅτι ἐν ἓξ ἡμέραις ἐποίησεν κύριος τὸν οὐρανὸν καὶ τὴν γῆν καὶ τῇ ἡμέρᾳ τῇ ἑβδόμῃ ἐπαύσατο καὶ κατέπαυσεν
Αλλα και στην Αποκαλυψη μεχρι την ωρα της Β΄Παρουσιας και την 7η σαλπιγγα που ειναι η ολοκληρωτικη..και ενω η περιγραφη σταματαει στην 6η Σαλπιγγα, Σφραγιδα κτλ..
Ο σαρανταετης δημιουργικος κυκλος σαν προτυπο ειναι λοιπον επισης αυτος που δινει τον συγχρονισμο του προφητικου ημερολογιου με τον ηλιακο κυκλο..Απλα μαθηματικα...
Τωρα, επειδη τα νουμερα αλλα και τιποτα δεν ειναι τυχαιο στην Α.Γραφη, οπως λενε οι αγιοι μας, τον χρονο με τον συμπληρωματικο μηνα θα εχουμε ενα ετος με 390 ημερες..
Ας δουμε το γνωστο και επαναλαμβανομενο διαστημα στην Α.Γραφη..Δαν. 7:25 ....... παραδοθήσεται πάντα εἰς τὰς χεῖρας αὐτοῦ ἕως καιροῦ καὶ καιρῶν καὶ ἕως ἡμίσους καιροῦ
Αποκ. 12:14 ...., ὅπου τρέφεται ἐκεῖ καιρὸν καὶ καιροὺς καὶ ἥμισυ καιροῦ ἀπὸ προσώπου τοῦ ὄφεως.
Δαν. 12:7 .... καὶ ὤμοσε τὸν ζῶντα εἰς τὸν αἰῶνα θεὸν ὅτι εἰς καιρὸν καὶ καιροὺς καὶ ἥμισυ καιροῦ ἡ συντέλεια χειρῶν ἀφέσεως λαοῦ ἁγίου καὶ συντελεσθήσεται πάντα ταῦτα
Εαν μεσα σε αυτο το διαστημα πεσει σε καποιο χρονο απο τα 3 ετη ο προσθετος μηνας συγχρονισμου, τοτε το διαστημα αυτο γινεται αντι για 1260 ( + 30) = 1290.
Οποτε το 1260 και το 1290 συμβολιζουν τους 42 μηνες η 3,5 ετη με τον προσθετο η χωρις μηνα.
Σε καθε κυκλο των 40 ετων, 13350 + 1260 ημερες υπαρχουν..
Ας δουμε και τον μαθηματικο συσχετισμο που συσχετιζει και το μια μερα ειναι 1000 ετη..
Σε 1000 χρονια, 1290 + 1335 χ 2 ημερες μαζευονται στους προσθετους μηνες.
Ας δουμε και τον Δανιηλ συγκρινοντας τα νουμερα ...Δαν. 12:11 ἀφ' οὗ ἂν ἀποσταθῇ ἡ θυσία διὰ παντὸς καὶ ἑτοιμασθῇ δοθῆναι τὸ βδέλυγμα τῆς ἐρημώσεως ἡμέρας 1290
Δαν. 12:12 μακάριος ὁ ἐμμένων καὶ συνάξει εἰς ἡμέρας 1335
Αρα η προσεγγιση σου να χρησιμοποιησεις το διαστημα με τον προσθετο μηνα για να εξαγεις κατα μεσο ορο τον συσχετισμο των ημερων και ετους δεν ειναι σωστη. Οπως βλεπεις ο συσχετισμος ημερων και ετους εχει σαν συνδετικο κρικο τους μηνες, και απλα η διαφορα ειναι ο προσθετος μηνας η το διαστημα των 30 ημερων.
Εν ολιγοις δεν αλλαζει κατι στον συσχετισμο με τα ετη μεσα στους αιωνες οποιο ημερολογιο και να βαλεις..360 η 365...
vas019 έγραψε:christian έγραψε:,
Επισης το επιχειρημα του αδερφου JM εχει να κανει με την Φωτιση της οικουμενικης Συνοδου στην θεσπιση του Νεου ημερολογιου
βοήθησέ με λίγο. Ποιά Οικουμενική σύνοδος θέσπισε ημερολόγιο? Δεν νομίζω να εννοείτε ότι ο καθορισμός του εορτασμού της ημέρας του Πάσχα από τη σύνοδο της Νίκαιας, που στηρίζεται στην ισημερία και την πανσέληνο και όχι στο ιουλιανό ή γρηγοριανό ημερολόγιο, αποτελεί θέσπιση ημερολογίου? ...
Ναι συγχωρεσε με που δεν προσεξα την ανακριβεια που διατυπωσα ακολουθωντας εν βιασυνη τον αδερφο JM...Οντως δεν γνωριζω κανονα οικουμενικης συνοδου, αλλα γνωριζω διαχρονικη οικουμενική αποδοχη στο ορθοδοξο πληρωμα, που ισοδυναμει με ολες τις οικουμενικες συνοδους μαζι..Αυτο ειχε στο υποσυνηδητο προφανως και ο αδερφος , και θεωρησε οτι η τοτε συνοδος δεν χρειαστηκε να καθορισει περαιτερω ημερολογιακα θεματα περα του πασχαλιου υπολογισμου, καθως η υποδομη της Ρωμαικης αυτοκρατοριας και αστρονομικης γνωσης, ηταν ετοιμες θυριδες εμπιστοσυνης, τοσο αυτονοητες , που δεν βρεθηκε κανεις να διανοηθει κατι αντιθετο απο την κοινη λογικη και αποδοχη του αυτονοητου..
Αυτο αλλωστε ειναι και το κριτηριο για να ονομαστει μια συνοδος οικουμενικη, η καθολικη αποδοχη..
Συνεπως δεν υπηρξε αντιπαραθεση η ζητημα για να γινει συνοδος..επι του θεματος.
Αλλωστε η θεσπιση των πρωτοχριστιανικων εορτων πανω στο Ιουλιανο ημερολογιο απο κτισεως Ρωμης , βασισμενο πανω στο ηλιακο συστημα μετρησης του χρονου, αλλα και η της εδρας της Ρωμης με τα πρωτεια τιμης τοτε επι ολης της ορθοδοξιας που αποδεκτηκε την εισηγηση του Διονυσιου μικρου, συντελεσαν να χτιστει εν Αγιω Πνευματι ενα εορτολογιο και αγιολογιο προοδευτικα, και με την ευελιξια των τοπικων εκκλησιων να τιμουν δικους τους αγιους.
jm_ac_2018 έγραψε:Ριζικη λυση στο προβλημα ημερομηνιας εορτασμου του Πασχα εδωσε η Α’ Οικουμενικη Συνοδος που εγινε το 325 μ.Χ. στη Νίκαια της Βιθυνίας.Λαμβάνοντας υπ’οψιν οτι οι Εβραιοι γιορταζαν το Πασχα τους κατα την ημερα της πανσεληνου που ακολουθουσε μετα την εαρινη ισημερια,κι επειδη ο Χριστος αναστηθηκε μετα τον εορτασμο του εβραικου Πασχα,δηλαδη μετα την εαρινη πανσεληνο,καθορισε τον ακολουθο εκκλησιαστικο Κανόνα.
Το Χριστιανικο Πασχα θα εορταζεται μετα την πανσέληνο που ανατέλει την ημερα της εαρινης ισημεριας ή μετα απο αυτην. Αν η πανσεληνος «βγει» Κυριακη, τοτε το Πασχα θα εορταζεται την επομενη Κυριακη.
Ο καθορισμος της πανσεληνου γινοταν με το παλιο ημερολογιο ,το Ιουλιανο που ειχε σαν βαση τους υπολογισμους του Αθηναιου αστρονομου Μέτωνα (432 π.Χ.).
--->Οπότε και απο εδω προκύπτει οτι η ΕΚΚΛΗΣΙΑ απο την Α'Οικουμενικη ΑΣΠΑΣΤΗΚΕ το Ιουλιανο Ημερολόγιο...Καπου το ειχα διαβάσει οτι απο Οικουμενικη Συνοδο καθιερωθηκε για την Εκκλησία το Ιουλιανό αλλα δεν το εχω πρόχειρο...οταν βρω το σχετικό θα το ποσταρω....
vas019 έγραψε:Ξεχασα βεβαια μετα την ημερολογιακη αναλυση, να βαλω τα σοβαρα επιχειρηματα του μοναχου, σχετικα με την εξισωση των 1290 ημερων με τους 3,5 καιρους..
Ετσι λοιπον το πρωτο επιχειρημα ερχεταιαπο τον ιδιο τον προφητη , που μονος του δινει το διαστημα..δηλαδη οτι προκειτε για διαστημα με μηνα παραπανω..
Δαν. 12:7 καὶ ἤκουσα τοῦ περιβεβλημένου τὰ βύσσινα ὃς ἦν ἐπάνω τοῦ ὕδατος τοῦ ποταμοῦ ἕως καιροῦ συντελείας καὶ ὕψωσε τὴν δεξιὰν καὶ τὴν ἀριστερὰν εἰς τὸν οὐρανὸν καὶ ὤμοσε τὸν ζῶντα εἰς τὸν αἰῶνα θεὸν ὅτι εἰς καιρὸν καὶ καιροὺς καὶ ἥμισυ καιροῦ ἡ συντέλεια χειρῶν ἀφέσεως λαοῦ ἁγίου καὶ συντελεσθήσεται πάντα ταῦτα
Δαν. 12:11 ἀφ' οὗ ἂν ἀποσταθῇ ἡ θυσία διὰ παντὸς καὶ ἑτοιμασθῇ δοθῆναι τὸ βδέλυγμα τῆς ἐρημώσεως ἡμέρας χιλίας διακοσίας ἐνενήκοντα
Επειδη καποιοι μπορει να αμφισβητησουν τον συσχετισμο στο ιδιο κεφαλαιο του Προφητη, υπαρχει δευτερο επιχειρημα με την ερμηνευτικη αντιληψη ανακηρυγμένων αγιων..
Ετσι εχουμε τον αγιο Ιππολυτο στο p.g 10, 668 και ΒΕΠΕΣ 6, 109 να υποστηριζει σαφως την θεση των 1290 ημερων..αλλα και τον Αγ. Κυριλλο Ιεροσ. ΕΠΕ2, 142 να επιβεβαωνει ερμηνευτικα την διάρκεια των 3,5 ετων δρασης αντιχριστου, και μαλιστα να διαχωριζει την παρανομη δραση του σε 2 ετη...
Αυτα τα επιχειρηματα βρισκονται στην σελιδα 98-100 στον νεο βιβλιο "2018 Η Β'Παρουσια"
vas019 έγραψε:Τελικο συμπερασμα..
Το 1290 ειναι τελικα ετη μεχρι το τελος, ενω το 1260 στην αποκαλυψη, εξισουτε με το 42 μηνες επι 30 και ειναι οι ημερες εξουσιας του αντι..
Για οσους πιστους μετρησουν ημερολογιακους μηνες και οχι μηνες των 30, θα ερθει σαν κλεφτεης μεσα στην νυχτα...
christian έγραψε:Αδελφέ σε ευχαριστώ. Θεωρώ ότι έχεις δώσει μία εκπληκτική απάντηση υπόδειγμα του πως πρέπει να κινούμαστε επιχειρηματολογώντας ασχέτως αν τελικά επέλθει συμφωνία ή διαφωνία.
Εχω ένα δυο θεματάκια που θέλω να ξανακοιτάξω και θα επανέλθω. Απλά ο χρόνος αυτό το Σ/Κ είναι λίγο παράξενος και το μυαλό είναι αλλού.
Ο Θεός να σε έχει καλά, αν μη τι άλλο γιατί είσαι γνήσιος αναζητητής και μελετητής (και δεν το λέω μόνο για τη συγκεκριμένη απάντηση). Είναι χαρά μου να ψάχνω μαζί σου γιατί το είδος είναι πια σπάνιο.
Respect και σε ευχαριστώ και πάλι.
vas019 έγραψε:Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια, και ανταποδιδω την ευχαριστια και τον σεβασμο, διοτι και εσυ τον αξιζεις. Η συνοπτικη και ευστοχη παρομοιωση σου περι της Θεωριας της αναλαμπης στο αλλο φορουμ, που επαναδημοσιευσα εδω, αξιζει πολλα βραβεια για την συνοπτικη αποτυπωση της αληθειας..
Ο Θεος μαζι μας και με ολους τους πιστους σε Εκεινον και ευχομαι να χαριζει σε ολους την επιθυμια της απροκαταληπτης αναζητησης της Αληθειας, καθως Εκεινος ειναι συνυφασμένος μαζι της..
Αυτή συζήτηση μου είχε διαφύγει στο προηγούμενο φόρουμ. Μένω άφωνος....
FirstLast- Αριθμός μηνυμάτων : 217
Ημερομηνία εγγραφής : 30/03/2013
Αφορμή για να "ξεθάψω" & να μεταφέρω απ'το παλιό forum το topic αυτό αποτέλεσε η παρακάτω απάντηση του Γιώργου:
Ελπίζω να διαβάσει κι ο Γιώργος αυτό το topic & ιδιαίτερα την εξαιρετική τεκμηριωμένη απάντηση που έδωσε ο Βασίλης στο post αυτό: https://apocalypsis.forumgreek.com/t356-topic#8695
εδώ => https://apocalypsis.forumgreek.com/t157p15-topic#8677Γιώργοςκπ έγραψε:Παιδιά,εδω κάνετε ένα σημαντικό λάθος,γιατί μετράτε 1260 μέρες και όχι 1335 που λέει ο Δανιήλ;Γιατί ''τρώτε'' 75 μέρες;Που πήγαν αυτές;
Ελπίζω να διαβάσει κι ο Γιώργος αυτό το topic & ιδιαίτερα την εξαιρετική τεκμηριωμένη απάντηση που έδωσε ο Βασίλης στο post αυτό: https://apocalypsis.forumgreek.com/t356-topic#8695
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης